Супер храните станаха много популярни през последните няколко години. Ние дори забелязваме, че купуването и яденето на супер храни се превърна в мода. Наистина ли сме наясно какво ядем или просто следваме тълпата?

Superfood-Collage

Почвата е изтощена и лишена от хранителни вещества. Преди 100 години, хората са можели да си набавят всички необходими хранителни вещества от храната, която са отглеждали. В днешни дни цивилизацията ни страда от недостиг на хранителни вещества, които липсват в хранителната верига на човека. Добавките никога не са били толкова важни за хората, колкото са сега. Можем да си набавим всички витамини и минерали само с едно хапче, но само малък процент от тях ще бъдат усвоени от тялото ни. Все повече и повече хора страдат от хронични заболявания, които не били толкова обичайни преди няколко години. Изпитваме огромно желание да ядем и в същото време, независимо от това колко ядем, никога не получаваме достатъчно от това, от което се нуждаем наистина. Учените казват, че ние се самоподлагаме на гладуване. Суперхраните ни доставят всички жизненоважни хранителни вещества, които няма да открием в типичната диета.

Какво да супер храните?

Суперхраните са плодове или зеленчуци, които са пълни с хранителни вещества и обикновено с ниско калорично съдържание.
Супер храните съдържат до 100 пъти повече витамини и минерали, отколкото стандартната храна.
Супер храните не се правят от хората и не са полуфабрикати. Винаги са натурални. Благодарение на факта, че повечето супер храни трябва да се ядат сурови, те са богати на фибри и имат нисък гликемичен индекс. Ако редовно консумирате супер храни, ще се чувствате задоволени, по-енергични и щастливи. Някой супер храни, например горските плодове, могат да Ви помогнат да отслабнете или да овладеете някои болести.

vegansuperfood

Кои са най-популярните супер храни?

Авокадото е богато на лутеин, който подобрява зрението и подсилва нервната система. Много хора смятат, че авокадото съдържа вредни мазнини, но то е източник на ненаситени мазнини.
Боровинката е богата на витамин С и благодарение на това, тя ефективно подобрява състоянието на имунната система.
Джинджифилът има противовъзпалително и антибактериално действие; също така прочиства организма от различни секрети.

Чесънът може би не притежава най-приятната миризма, но е доказано, че смъква кръвното налягане и да спре растежа на раковите клетки. Чесънът се използва от векове за лечение на настинка и течащ нос. Той убива всички вируси и бактерии, попаднали в тялото.
Гелът от Алое Вера е прекрасно растително средство, което може да пребори кандидата. Той прочиства черния дроб и помага при храносмилателни проблеми. Лекува възпаленията и различни киселинни състояния.

Медът е прекрасен източник на протеин. Има противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *