Стриите представляват прави или зигзагообразни линии по кожата. Обикновено имат склонността да са розови, когато са нови и след време избледняват и стават бели. Повърхността на тези депигментации на кожата има текстура подобна на цигара. Изглеждат така, сякаш кожата е била разтегната. Кожата в тези участъци е по-тънка и повърхността е неравна. Стриите представляват загубата и увреждането на колагена и на еластичната тъкан. Стриите са резултат от голямо разтягане на кожата в кратък период от време по време на бременност или при рязко наддаване на тегло.

stretching

Как да се отървем от стриите?

Можете да намерите голям брой козметични продукти, които са били разработени специално за лечение и премахване на стриите. Изглежда, че най-ефективният продукт на пазара е BioOil. Този продукт е безопасен за употреба по време на бременност и кърмене. Съдържа много хранителни вещества и витамини, които проникват в кожата и я подхранват отвътре. Второто важно е, че той помага повишаването на кръвообращението в засегнатите части. Масажирайте стриите с гъба, когато си взимате душ и след това използвайте олиото, като го втривате в кожата с кръгообразни движения.

Ако тези домашни трикове не помагат, то можете да посетите салон за красота, за да получите по-професионална терапия. Можете да си направите химичен пилинг, по време на който най-горния слой на кожата се ексфолира и новата и светла кожа ще се покаже. По време на терапията тялото произвежда повече колаген и стриите стават по-малко видими. Друга разкрасяваща терапия, която си струва е лазерното премахване на стриите. Процедурата е безболезнена и не изисква време за възстановяване и принудителен покой.

Как се предотвратява появата на стрии?

Винаги помнете да масажирате кожата си и да използвате овлажняващи лосиони. По този начин кожата Ви ще остане еластична и по-малко склонна към загуба на колагена. Защитавайте кожата си от температурни промени и се погрижете дрехите Ви да не я пристискат и стягат, за да няма пречки на доброто кръвообращение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *