Обръщането на внимание на кожата ви е задължително. Това не е нещо, което можете да пренебрегнете и след това да очаквате, че всичко ще е добре. За да поддържате кожата си здрава, блестяща и без проблеми, ви е нужна ежедневна рутина и подходящи продукти. Въпреки това изборът на правилните продукти за грижа за кожата може да бъде предизвикателство.

Определете типа на вашата кожа

Първата и много важна стъпка за избор на продукти за грижа за кожата е разбирането на вашия тип кожа. Познаването на типа на вашата кожа ще ви помогне да определите какви продукти ще съответстват най-добре на вашите нужди. Има пет основни типа кожа – нормална, суха, мазна, комбинирана и чувствителна.

Четете етикетите внимателно

Съставките, използвани в продукта, са от съществено значение. При избирането на продукт за грижа за кожата, винаги прочетете списъка със съставките на опаковката. Избягвайте продукти, които съдържат вредни химически съставки, които могат да повредят вашата кожа.

Тествайте продукта

Ако не сте сигурни какъв ефект ще има даден продукт за грижа за кожата върху вашата кожа, е добра идея да го тествате първо. Можете да поискате пробен продукт или да изпробвате продукта на по-малка зона от кожата си.

Не следвайте слепо модните трендове

Осъзнайте, че онова, което е модерно и подходящо за една визия или определен тип кожа, може би няма да е така и за вас. Важно е да определите своите индивидуални нужди и да намерите продукт, който отговаря на тях.

Консултирайте се с професионалист

Ако се чувствате объркани и невероятно трудно да изберете подходящи продукти за грижа за кожата, може би е време да потърсите професионална помощ. Дерматологът ви може да ви предостави конкретни насоки относно подходящите продукти за грижа за кожата, спрямо типа и нуждите на вашата кожа.