Глицерин е естествено вещество произведено от животни или растителни масти, обикновено известен като пластификатор в козметиката и в другите продукти. Глицеринът има широк спектър от предимства за козметичното употреба, а които делат от него настоящ стоков материал за козметичния промишленост. В някои случаи глицирите биват използвани в тяло грижата за да предпазят за кожата.

Какви са придобивките на глицерина в козметиката?

Глицеринът има характеристики, които го правят изключително полезен за козметиката:

  • Глицеринът е увлажняващ. То има механизъм за въздействие на кожата, което позволява да съхрани влагата в нейната повърхност. Затова глицеринът се често използва за борба с преждевременното стареене на кожата и ги прави по-меки и мазни.
  • То е противовъзпалително. Защото глицеринът има противовъзпалителни свойства, потребителите често го използват за нормализиране на изселленията на кожата. То е много хубаво предоставяне помощ за пълзещите и изселващи кожи.
  • Глицеринът подобрява външното виждане на кожата. То прави кожата по-мазна и по-мека и помага да се формира покритост, което предотвратява истребването. Глицеринът не съдържа алергени и е подходящ за използване и по доста сензитивни видове кожа.
  • Глицеринът може да се използва за защита на кожата от околните условия. То може да се използва за подобряване на пързаливането на кожата и за предпазване от слънцето, причиняващо фотоотрова.

Алергенска реакция на глицерина

Глицеринът поради своята структура почти никога не предизвиква алергични реакции. Почви за алергична реакция биват продуктите, които съдържат глицерин в свързаност, но които са миксирани с други вещества, по-специфични от глицерина.