Въведение

Лакът за нокти се използва не само за украса, но и за защита на ноктите. Въпреки това, неговото продължително използване може да доведе до изсушаване и увреждане на ноктите и кожата около тях. Затова е важно винаги да спазваме правилата за правилно нанасяне, премахване и поддръжка на лака.

Правилна подготовка на ноктите преди лакиране

Преди да нанесете лака, е важно да подготвите ноктите. Те трябва да бъдат чисти и сухи. Измийте ги с кремообразен сапун и вода, след това ги подсушете добре. Ноктите не трябва да содържат мазнини, защото това ще попречи за доброто прилепване на лака.

Нанасяне на лак за нокти

Начинът на нанасяне на лака също има значение. Нанесете първо базов слой – това ще защити ноктите от петнения и ще осигури по-добра основа за лака. След това нанесете два слоя от избрания лак, като между тях оставите време лакът да изсъхне добре. Завършете с гланцов слой – той ще запечата цвета и ще придаде допълнителен блясък.

Премахване на лака от нокти

Когато дойде време да смените лака, не използвайте остри предмети или ноктите на другата ръка, защото това може да увреди повърхността на нокътя. По-добър вариант е да използвате специализиран течен продукт за премахване на лак. Трите кърпичка от памук, напоена с този продукт върху нокътя за няколко минути, след което видете лака ефективно ще се отстрани.

Правилна поддръжка след премахване на лака от нокти

След като премахнете лака, е важно да поддържате ноктите добре. Измийте ги отново, използвайки кремообразен сапун, и изсушете ги добре. Хидратирайте кожата около ноктите и самите нокти с подхранващ крем или масло. Ако напомняния за лак просто не изчезват, използвайте лека пила за нокти и богато лакиране за укрепване на ноктите.

Заключение

Копринените и блестящите нокти винаги изглеждат атрактивно, независимо от възрастта или стила. Въпреки това, за да ги поддържаме в добро здраве, е важно да се грижим за тях правилно, съобразявайки се с основните правила за премахване, нанасяне и поддръжка на лака за нокти. Приемайки грижата си за тях свидетел на лак, ще наблюдавате за улучшаване и в усета, и външния вид на ноктите.

Грижите за ноктите изискват време и усилия, но повярвайте ми, резултатите са струващи!