Винаги бе казвано, че приятелството с нашата коса е важно за нашето здраве и за нашето мнение за себе си. Ако вие имате неща, които накарат вашата коса да изглежда и да се чувства по-добре, по-свежо и по-класическо, то ще можете да се чувствате и по-добре. Някои могат да сменят и променят точно това, което търсят като промени типа на косата си или цвета, докато другите могат да се измъчват с повредени и сухи конци на косата.

И докато може да имате желание да премахнете повредените конци на косата си, трябва да помните че има много място за работа, за да ги поправите. Това прави толкова по-малко разрушаване на ката и изключително лесна поправка. Сега можете да пристъпите към изпитаните и пробвани рецепти за поправяне на повредени конци на косата.

1. Грижа с шампоан за чистене на косата

Винаги трябва да започнете с добра грижа в тази област. Добре избран шампоан ще ви помогне да поддържате косата си и дори да подобри изгледа ѝ. Намерете разтвор, богат на антиоксиданти и протеини, които да подхранват косата си в дълбочина. Ще помогнат, за да се поправят повредените конци.

2. Подхранване с маски за обем

Друг начин да помогнете на повредените конци на косата е да им дадете някакъв вид подхранване. Маските за обем ще помогнат да се усилват косата и да се поправят повредените конци. Можете да намерите маска с маслиново масло, арганово масло или масло от кокос. Нанесете ги равномерно на дълбоко глобиране и позволете им да работят по продължение на 20 до 30 минути, след което препоненително промийте.

3. Въглеродна грижа в домашни условия

За да подобрите изгледа на повредените конци на косата си, можете да намерите варианта си от въглеродна грижа за домашни условия. Боядисането с пълноценно безграмотно въгле може да направи малко чудо за повредените к