Много жени се сблъскват с проблема с крехки и чупливи нокти. Японките са намерили лек още преди четиристотин години. Какво представлява японският маникюр и как да го направите? Какви са последиците от процедурата? По-добре ли е да го правите у дома или в салон?

Какво представлява японският маникюр?

Японският маникюр е бил използван от японките в продължение на четиристотин години. Той подхранва ноктите и ги прави изключително лъскави. Методът е разработен от японската фирма P.Shine, откъдето идва второто име на японския маникюр („маникюр p.shine“).

Японският маникюр включва втриване на специална паста с витамини и минерали в естествената нокътна плочка и нанасяне на слой прах върху нокътната плочка. Пастата има характерен зелен цвят и съдържа вещества, които подхранват и укрепват ноктите, като им придават уникален розов перлен блясък. Всичко това се дължи на витамините А и Е, силициев диоксид от Японско море, пчелен прашец и кератин.

Преди да нанасем пастата, трябва да полираме горния слой на всеки нокът. По този начин пастата ще навлезе в дълбокия слой на нокътната плочка. За да я запазите там, втрийте малко количество от специалната прах в ноктите си.

Цялата тайна се крие в подходящото втриване на пастата и прахта: в същата посока и с използването на полиращ продукт, изработен от еленска кожа; зеленият се използва за втриване на пастата, а розовият за втриване на прахта. По време на процедурата не се използват метални пили за нокти и не се изрязват кожичките.

Японски маникюр – стъпка по стъпка

За да си направите японски маникюр у дома, ще Ви е необходимо:

  • двустранна пила, използвана за скъсяване и полиране на ноктите преди процедурата,
  • пластмасова шпатула, използвана за нанасяне на P.Sine паста и прах, както и за отстраняване на кожичките,
  • пастата трябва да се втрие в нокътната плочка с използването на зеления полиращ продукт с енергични движения,
  • прахта трябва да се втрие в нокътната плочка с използването на розовия полиращ продукт с енергични движения. Благодарение на това, веществата в пастата могат свободно да абсорбират в нокътната плочка.

Процедурата отнема около 40 минути и трябва да се повтаря на всеки 3 седмици.

Японски маникюр – ефекти

Японският маникюр е метод, който подхранва и укрепва естествените нокти и им придава здрав розов перлен блясък. Това се дължи на съставките, съдържащи се в пастата: витамин А и Е, кератин, пчелен прашец и силициев диоксид от Японско море. Японският маникюр се препоръчва особено за крехки и чупливи нокти.

Ефектът от процедурата се вижда веднага след процедурата. За да се задържи за по-дълго време, трябва да се повтаря 3-4 пъти в интервал от 3 седмици.

Японски маникюр – у дома или в салона?

Японският маникюр е много популярна процедура в салоните за красота. Въпреки това, можете да си купите комплект, за да го правите сами. Просто се уверете, че сте избрали качествен и оригинален продукт. Използването на пластмасови полиращи продукти, вместо естествени, може да доведе до липса на резултати.

Японски маникюр и хибриден маникюр

Скоро след като направите японския маникюр, не трябва да си правите хибриден маникюр. Това е така, защото нокътната плочка е твърде мазна. Най-добре е да изчакате около два дни.