Всяка жена иска да изглежда млада и прекрасна. Годините си вървят и никой освен Бенджамин Бътон не е открил как да върне часовника назад и да изглежда по-млад. Естетичната медицина също има няколко идеи за това как да запази тялото Ви във форма и да Ви накара да изглеждате по-млади. Много жени се чувстват прекрасно и искат външния им вид на отговаря на вътрешното им състояние

Кафяви старчески петна

Можете да обърнете остаряването чрез скриването на бръчките и фините линии. Също така има и нов начин за намаляване на старческите петна по ръцете. Повечето от проблеми по кожата могат да бъдат успешно третирани в козметичните салони. Мимическите бръчки стават видими в ранните 30. Първата терапия, която се препоръчва за онези, които искат да се отърват от старческите петна, е IPL.

Benjamin Button

IPL е абревиатурата за Intense Pulse Light (интензивна пулсираща светлина), това е процедура, за която най-вероятно вече сте чували. От много години тя се използва с много голям за успех за три неща. Първият проблем е пигментация на лицето, слънчево изгаряне или старчески петна. Второто състояние, което успешно се лекува с IPL са видимите малки червени капилярчета по лицето. А третото нещо, за което се използва IPL е обезкосмяването.

Огромното преимущество на IPL е, че не изисква никакво време за възстановяване и пациентката може да се върне към ежедневната си рутина незабавно след напускане на лекарския кабинет. След серия от 3 терапии, всички кожни пигментации могат да бъдат ефективно премахнати. Процедурата не отнема много време и може да бъде направена дори през обедната Ви почивка. С помощта на този метод всички кожни пигментации изчезват за много години напред.

Отпусната кожа

Увисването или отпускането на кожата на шията често се нарича пуешка кожа. Увисването на кожата е проблем, с който много жени се борят. Не е необходимо да покривате шията с шалове. Опитайте йога за лицето, за да стегнете отново кожата си.

Кожата може да се върне в оригиналната си позиция, ако решите да я стегнете бързо и ефективно. Има много специални упражнения, които можете да правите в комфортната обстановка на собствения си дом. Най-простото йога упражнение изисква да сложите показалците си от двете страни на трахеята си. След това почне да местите пръстите си нагоре и надолу по ръба на трахеята. Ако го правите бързо и точно, ще стимулирате кръвообращението, резултата, от което е стягане на мускулите на шията. Кожата ще се стегне и ще изглежда по-млада.

Бръчки

Освен използването на кремове за лице и правене на йога, можете да предприемете по-инвазивен метод за заличаване на бръчките.

Лифтингът с конец или т.нар. шев, е нехирургична процедура, която е предназначена за повдигане на кожата на лицето и шията. По време на процедурата се имплантират специални конци под кожата, закачат се за нея и я издърпват леко, след това се прикрепят за по-силна тъкан в по-горната част на лицето, например челото или зад ушите.

Благодарение на този метод лицето изглежда свежо и подмладено. Бръчките и фините линии са минимализирани, като увисването на клепачите също може да бъде коригирано. Признаците на стареенето са забавени, а увисналата кожа е повдигната. Процедурата изисква прикрепянето на конците с тънка игла под мастния слой, разполовен под кожата, което я прави минимално инвазивна. Иновацията в лифтинга с конци е, че новите конци са разградими. Обикновено след като бъдат поставени в кожата, тези конци се разграждат за около 9-12 месеца. Но това не е единствения метод. Много жени решават да се подложат на много по-инвазивната пластична операция. Но въпреки всичко този метод е много рискован, необратим и може да има странични ефекти.
Знаехте ли можете да използвате инфрачервени лъчи у дома? Много компании предлагат на клиентите си, малки преносими устройства, които излъчват червена светлина. Просто го включвате и го допирате до онези зони на кожата, които Ви интересуват най-много. Червената светлина засилва кръвообращението в кожата и това, което е по-важно е, че повишава количеството на колаген, който запълва линиите и бръчките. Ако се използва редовно, червената светлина може да придаде по-младежки вид на кожата.

Benjamin Button1

Още трикове против стареене

  • Спрете да пушите. Често въобще не осъзнаваме колко вредно може да бъде пушенето. То не само уврежда вътрешните Ви органи, но кожата Ви също страда. Кожата е най-големия орган в нашето тяло и има защитна функция. Също така има роля в справянето с горещината и детоксикацията на тялото. Не е необходимо убеждаване във факта, че цигарите са лошо нещо, което човек сам си причинява. Научно доказано е, че жените които пушат имат 40% повече бръчки в сравнение с тези, които не пушат. Най-общият страничен ефект от пушенето е появата на вертикални линии около устните, които стават все по-дълбоки с времето.
  • Променете диетата си. Много тлъсто и сладкото могат да изсушат прекомерно кожата Ви. Ако тези храни са широко застъпени в диетата Ви от години, то и най-добрия крем няма да Ви спаси. Намалете всички полуфабрикати и минимализирайте кофеина. Обогатете менюто си с повече свежи храни, за да може кожата Ви да бъде подходящо подхранена отвътре навън. Можете лесно да повишите нивото на колаген и еластин в кожата си, ако ядете правилните храни. Яжте повече листни и зелени зеленчуци. Добавете повече соя и авокадо към менюто си. Не се страхувайте да ядете повече плодове. По-добре е да се откажете от шоколада, отколкото от вкусните плодове, които сами по себе си идват в най-добрата опаковка.
  • Пийте повече вода. Повечето лекари твърдят, че сме перманентно дехидратирани. Според специалистите хората бъркат глада с жаждата. Ако се чувствате гладни, изпийте една чаша вода и ако след 15 минути продължавате да се чувствате гладни, тогава хапнете нещо. Ще бъдете изненадани, колко често всъщност сте били жадни, а не гладни. Достатъчното консумиране на вода не само ще промени начина, по които изглежда кожата Ви, но и умът Ви ще се избистри и ще се чувствате по-оптимистично. Препоръчително е на ден да се пият по 8 чаши вода. Чаят и кафето не се броят.
  • Минимализирайте излагането на слънце. Убедете се, че винаги сте намазани с крем с висок слънцезащитен фактор. Ако сте на почивка си стойте в хотела през обедните часове и се излагайте на слънце само след обяд, когато слънцето може да навреди възможно най-малко на кожата Ви. Носете шапка и слънчеви очила. Защо да намалявате бръчки, които е можело въобще да не се появяват.
  • Тренирайте. Кратка 20-минутна тренировка може да направи чудеса с кожата, настроението и тялото Ви. Кръвта ще се движи по-бързо и кожата Ви ще получи повече кислород и хранителни вещества. Мускулите, които държат кожата ще са по-силни и твърди. Скоро ще забележите огромна разлика в начина, по който се чувствате. Когато тренирате огромно количество серотонин се освобождава в кръвта, като резултат от това е приповдигане на настроението. Пък и кой знае можете да отслабнете с няколко килограма.
  • Овлажнявайте кожата си. Почти всяка жена над 40те използва крем против бръчки. Малка част от тях обаче знаят, че ексфолирането на кожата може да има предизвика огромна разлика, е ежедневния режим на лицата им. Когато кожата е чиста и освободена от всички остатъци от грим, много повече витамини и минерали могат да бъдат абсорбирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *