Можете да подхраните с масло всяка част на тялото. Известно е, че маслата се използват като част от рутиното почистване на кожата. Сега, все по-голяма популярност придобива терапията „омасляване на косата“. Ако не сте чували за този невероятен метод за грижа за косата сега може да се запознаете с него.

Омасляване на косата се препоръчва на тези, чиято коса е повредена, суха и чуплива. То може ефективно да подобри състоянието на Вашата коса. Положителната промяна е видима само след първото третиране. В зависимост от маслото, което ще използвате, ще постигнете различен резултат. Много хора твърдят, че няма нищо по-добро, от това да третирате къдриците си с овлажняващо масло.

olejovanie1

Какви са предимствата на омасляването на косата

Доказано е, че маслата, които се използват външно за третиране на косата, я карат да расте по-бързо. Маслата също може да попречат на окапването на косата. Тези, които имат увредена коса ще радват да узнаят, че чрез омасляването тя се подхранва и дълбоко се хидратират корените на косата. Маслата често се използват, като се добавят към балсама за коса. Всяка неправилна форма на косата може да бъде сведена до минимум, ако се втрива малко количество кокосово масло в косата.

Natural OilНай-популярните масла, използвани за коса са кокосово и арганово масло. Кокосовото се препоръчва за всички типове коса, но все пак трябва да се има предвид, че арганово масло работи най-добре при къдрава коса. Можете да приложите маслото върху краищата на върховете или по цялата дължина на косъма. Трябва да се даде време на косата да усвои хранителните вещества, за да може те да се абсорбират напълно. Колкото по-дълго оставите маслото върху косата си, толкова по-добре. Минималното време за престой на маслото трябва да бъде не по-кратко от 30 минути. Ако увиете косата си с памучна кърпа, топлината ще се даде възможност на маслото да проникне по-ефективно.

Няма ограничение по отношение на това какъв тип масло, ще използвате. Единственото условие е, че трябва да се студено пресовано. Повечето от маслата имат антибактериални свойства и те помагат да се лекува пърхот и всякакви кожни проблеми по скалпа. Ако искате косата ви да бъде супер мека и блестяща, можете да оставите маслото върху косата си през нощта. Поставете голяма кърпа върху възглавницата си, за да се избегне всякакво оцветяване или замърсяване Вашето легло. За да премахнете маслото измийте косата си с нежен шампоан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *