Всички биха се съгласили, че червените и сочни устни изглеждат прекрасно. Изкуството на червените устни включва добра подготовка на устните и правилна техника. Проверете, кои са най-добрите трикове за устни, така че червилото Ви да не се изтрива всеки път когато хапнете или пийнете нещо.

how makeup lips 0

Преди да използвате червило трябва да подготвите кожата си. Направете си нежен скраб на устните с продукт, които е предназначен специално за това. Ако искате да спестите малко пари, можете да сами да си приготвите такъв скраб от захар и мед. Можете да добавите и щипка канела, която ще повиши кръвообращението изключително много. Можете да направите домашен скраб за устни и по друга рецепта, за него ще имате нужда от вазелин и четка за зъби. Нанесете овлажнителя и масажирайте нежно с кръгообразни движения в продължение на минута. Ако искате червилото Ви да бъде защитено от пренасяне, нанесете тънък слой от фон дьо тена си. След това нанесете овлажнител и накрая си сложете червилото.

Ноу-хоу

Най-важното нещо, що се отнася до червилата, е да изберете правилния нюанс, които да пасва на Вашата кожа. Ако кожата Ви е по-тъмна, използвайте червила с цвят от топлата гама, а ако имате светла кожа и сини очи – можете да използвате такива от студената гама.

Ако пък сте новаци в гримирането, по-добре е да избягвате ярките цветове и е по-добре да си изберете телесен или неутрален цвят, като бежово, коралово или розово. Постарайте се нюанса на червилото да си отива с цялостния Ви външен вид. Например не си слагайте червено червило, ако носите оранжев пуловер. Противоположностите се привличат, но не и този сезон. Ако устните Ви да с неутрален цвят, можете да имате по-силен грим на очите и обратното.

how makeup lips

Първо нанесете фон дьо тена и овлажнителя. Винаги използвайте молив за устни, за да предотвратите разтичане и изтриване. Изрисувайте устните си, коригирайки всички недостатъци по отношение на формата им. Моливът за устни трябва да си пасва с цвета на червилото или може да бъде един тон по-тъмно. Нанесете червилото върху устните си, покривайки молива за устни. За по-добра прецизност, използвайте специална плоска четка. Отстранете излишното количество притискайки хартиена кърпичка към устните. Ако искате устните Ви да изглеждат по-големи, използвайте гланц за устни в средната част на горната и долната устни. Ако използвате и малко подчертаване на „лъка на Купидон“, като резултат ще получите екстра пухкави устни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *