Боядисването на косата може да бъде интересен и зашеметяващ процес, но важното е да знаете как да поддържате резултата. Подходящата грижа за боядисаната коса ще помогне за по-дългата трайност на цвета и за защита на косата от повреди. Ето няколко препоръки за поддържане на боядисаната коса.

Woman with color-treated hair

Използвайте продукти за боядисана коса

Използвайте специализирани продукти за боядисана коса, които ще помогнат да поддържате цвета ярък и ясен. Тези продукти също така могат да помогнат на косата да остане здрава и хидратирана след боядисването. Изберете шампоан и балсам, които са без сулфати и парабени, така че да не изсушават косата и да не намаляват цвета.

Не измивайте косата веднага след боядисване

След като сте боядисали косата, е важно да изчакате поне 48 часа преди да я измийте. Това ще даде възможност на боята да проникне дълбоко в косъма и да създаде по-дълготраен и наситен цвят.

Избягвайте горещата вода

Горещата вода може да измива боята по-бързо от студената вода. За най-добри резултати, измивайте косата с хладка или леко топла вода. Това също ще помогне на косата да остане здрава и блестяща.

Протектори за коса

Ако използвате стайлинг уреди като сешоари, преси за коса или уреди за оформяне на къдрави прически, използвайте продукт за защита от топлината. Тези продукти ще защитят косата от повреди и ще поддържат цвета ярък и наситен.

Насладете се на косата си

Без значение дали сте избрали ярък цвят или натурален оттенък, съществуващият красив цвят на косата е сред най-големите удоволствия от боядисването. Наслаждавайте се на новия си вид и се уверете, че се грижите за косата си по най-добрия начин.

Надяваме се, че тези препоръки ще ви помогнат да поддържате боядисаната си коса здрава и красива. Не забравяйте, че е важно да използвате продукти, специално предназначени за боядисана коса и да се защитите от топлината, когато използвате стайлинг уреди. Нека косата ви бъде винаги здрава и блестяща!

Използвайте тези съвети и ще наслаждавате дълго на красивия цвят на вашата коса. Всеки избор е добър, докато се чувствате комфортно и експериментирате с визията си. Наслаждавайте се на процеса!

Посетете нашия сайт отново за още страхотни съвети за косата.