Косата Ви често ли се превръща в непокорна и хвърчаща? Вижте какво можете да направите, за да заличите този проблем. Прегледайте най-добрите начини за намаляването на наелектризираната коса през зимата.

Трудно е да опитомим наелектризираната коса и да я приведем с хубава прическа. Колкото и да е трудно през лятото, през зимата и когато се появи нуждата от дебели пуловери, шалове и шапки, този проблем се влошава. Защо косата е по-наелектризирана през зимата?

Наелектризирана коса през зимата – причини

Косата може да стане наелектризирана без значение от сезона през годината, но определено се случва по-често през зимата. Там има няколко фактора, които правят проблема по-голям през студените месеци. Лошото време е едно от тях – огромните температурни разлики между затоплените стаи и студа навън правят наелектризират косата. Нека не забравяме и по-лошото състояние на косата, която е по-суха, твърда и чуплива през зимата. При контакт с дебели, памучни пуловери, хапки и шалове, косата е по-податлива на наелектрезиране. Това е често срещан проблем.

Как да намалим наелектрезирването?

ВЗЕМЕТЕ СИ НОВА ШАПКА

Много от вас се отказват от шапките през зимата, страхувайки се от наелектризиранатга коса. Това не изглежда уместно, защото можете да се простудите. Изберете по-здравословно решение – вземете си шапки, които са направени от натурални гладни материали, като например от тънък памук. Колкото по-дебел, груб и изкуствен е материалът, толкова по-вероятно е косата ви да се наелектризира.

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ШАМПОАН

Смяната на шампояна е най-лесния и ефективен начин да премахнете статичното електричество от косата си. Сухата, силно чуплива коса е по-предразположена към наелектризиране – изберете шампоан, обогатен с масла, серамиди и кератин, който да запечата кутикулите и да запълни празнините в структурата на косата. Лесно, но наистина ефективно решение.

ОТКРИЙТЕ АНТИСТАТИЧНИ ПРОДУКТИ

Продукти направени за наелектризирана коса спасяват жени, които се борят с този проблем. Докато търсите подобни козметични продукти, гледайте за мед, алое, арганово или масло от авокадо, които подсигуряват подхранеността, гладкостта и блокират водата в косата. Балсамите за коса с полимери също правят чудеса и трябва да се използват редовно (точно както и силно подхранващите маски). Защото здравата коса се равнява на не наелектризирана коса.

СТУДЕНО ИЗПЛАКВАНЕ И ИЗДУХВАНЕ СЪС СЕШОАР

Ако косата ви е наелектризирана, дори миенето и стилизиране на косата имат значение. Изберете нежно избистрящи шампоани, които не изсушават косата. Изплакнете косата със студена вода или направете киселинно изплакване, напр. с оцет. Очевидно е, че сушенето на косата също има значение. Забравете за сушенето с горещ въздух – използвайте хладен въздух, който помага на кутикулите да се затворят след измиването. Ако обичате да се сушите със сешоар, избирайте само сешоари с йонна функция, за да запазите естествената влага и мекота на косата и да я спасите от наелектризиране.

НАПРАВЕТЕ СИ ДОБРА ПРИЧЕСКА

Не на последно място, съвет за оформяне на косата ви, ако страдате от статично електричество. За съжаление, сресването често влошава нещата и засилва наелектризирането. Малко хора знаят, че често материалът, от който е направена четката е виновен – пластмаса и други изкуствени материали. Ако се борите с непокорни кичури, си вземете дървен гребен и четка с естествен косъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *