Ако някога сте се опитвали да прилепите изкуствени мигли, знаете колко тревожно може да бъде процеса. За нищо на света не искате да си попсувате грима или, дори още по-лошо, да си усложните живота с некачествени изделия.

Грешка #1: Не проверявате дължината на миглите

Мнозина от нас пренебрегват тази стъпка и прибягват към лепене, което води до некомфорт или лошевидим грим. Винаги проверявайте дължината на лентите за мигли спрямо вашия клепач, преди да ги прилепите. Подстрижете ги според необходимото.

Грешка #2: Използвате прекалено много лепило

Малко лепило може да направи голяма разлика. Твърде много лепило може да доведе до изтичане напред и назад по миглите и да направи прикрепването тезгяхен процес. Лепилото трябва да бъде нанесено по ръба на миглата – не повече, не по-малко.

Грешка #3: Незабавно прикрепвате миглата

Трябва да дадете на лепилото няколко секунди да засъхне, преди да го прикрепите към клепача си. Това ще позволи на миглата да се прикрепи добре към клепача и ще намали риска от хлъзгане или падане.

Грешка #4: Неправилна позиция на миглите

Миглите трябва да се прикрепят по линията на клепача, близо до базата на вашите естествени мигли, а не върху тях. Прикрепете ги колкото се може по-близо до естествените ви мигли, за да създадете естествен изглед.

Грешка #5: Не премахвате лепилото след употреба

Колекцията може да бъде вашим спасителен врат

След като сте приключили за деня, не забравяйте да премахнете остатъците от лепило от изкуствените мигли. Това ще удължи живота на миглите ви и ще гарантира, че лепилото няма да се натрупа и да пречи на следващите приложения.

Прилагането на изкуствени мигли може да бъде трудно, но като избягвате тези общи грешки, ще бъдете в пътя си към съвършени мигли всеки път. Правилното приложение на изкуствени мигли е ключово за постигане на естествен и драматичен изглед. Практикувайте и бъдете търпеливи!