Какво е парафинов восък и защо е прекрасен за Кожата?

Парафиновият восък е твърдо вещество без мирис, което се извлича от въглища и нефт. Топи се при температура над 99°F и е чудесен овлажнител. Широко се използва в хранителната промишленост, като придава на шоколада и сладките приятен блясък. Години наред жените са използвали външно парафиновия восък, за да подобрят състоянието на кожата си.

paraffin1Парафиновият восък за ръце е прекрасно средство, което може да е завършек на всеки маникюр. Парафина подпомага стимулирането на кръвообращението и затова помага за облекчаване на болката при артритни състояния, а също действа и като отличен овлажнител. Топлият восък прониква в по-горните слоеве на епидермиса. Препоръчва се на хора със сухи и напукани ръце. Той омекотява кожата и облекчава кожните раздразнения. Ако имате специален електрически контейнер, който използвате само за парафина, добре е да го включвате на по-ниска степен, за да не изгорите ръцете си. Първо подгответе парафиновия восък, като го разтопите чрез загряване. Ако парчето парафинов восък е голямо, ще отнеме едва два часа, за да се разтопи напълно.

Имайте пред вид, че парафиновият восък е запалим, затова никога не го оставяйте без надзор, когато го топите. Никога не се опитвайте да топите парафиновия восък в микровълновата печка, а също така не се препоръчва да го топите и в печката, където не можете да контролирате температурата. Преди да потопите ръцете си в топлия парафин, свалете всичките си бижута, включително гривните и часовника. След като восъкът се е разтопил напълно и когато е достигнал до желаната температура, можете бавно да потопите ръцете си и да ги задържите за няколко секунди. След това изкарайте ръцете си от парафина и ги поставете върху пластмасова подложка.

След това заедно с пластмасовата подложка, вкарайте ръката си в платнена ръкавица без пръсти и изчакайте 10-13 минути. След това свалете ръкавицата и пластмасовата подложка и внимателно обелете восъка от ръката си. Използвайте памучна кърпа, за да отстраните остатъците от маслата. Направете това последователно и за двете ръце, т.е. след като приключите с едната ръка, тогава направете процедурата и на втората. Ще останете изумени колко мека и подмладена е кожата Ви. Тази процедура с парафинов восък може да се прави преди маникюр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *