Трябва ли рутината за в грижата кожата през зимата да е различна от тази през лятото? Да и то по много причини. През зимата кожата ни може да изсъхне поради прекарването на много часове в отопляеми сгради. Много рядко интериора, в който сме попаднали има необходимата влажност. Освен това кожата ни може да се напука, поради големите температурни разлики между навън и вътре. Първо сме подложени на много сух въздух и след това, когато излезем за малко чист въздух, температурите са прекалено ниски.

Често се случва кожата да се напука и да получи студово изгаряне. Цялата рутина в грижата за кожата ни трябва да се свежда до това да я овлажняваме и да я защитаваме от студа. Може да се замислите дали да не си купите овлажнител за въздух, което би било от голяма помощ за Вашата кожа. Много е полезно да го използвате особено, когато спите. Той прави помещението топло и уютно, но това което е по-важното – овлажнява кожата Ви, като я прави по-еластична и мека когато се събудите на сутринта. Можете да си купите овлажнител от всеки козметичен магазин за не повече от 60 лева, което е напълно разумна цена. Много е важно винаги да подготвяте кожата си, като я ексфолирате и премахвате всички мъртви клетки. Използвайте скраб всяка четвърта нощ.

WinterSkin (5)

Също така можете да използвате и почистваща маска или мицеларна вода, за да почистите всички остатъци от грим, себум и замърсявания. След като кожата Ви изсъхне, нанесете овлажняващ крем , който има малко количество вода във формулата си. Нанесете втори слой крем върху участъците, които се изсушават много бързо. Изчакайте 10 минути да се абсорбира. След това вземете хартиена салфетка и я притиснете към кожата, за да поеме излишното количество продукт. Много е важно дневният Ви крем да е с висок слънцезащитен фактор, използвайте основа за грим или фон дьо тен, който да има и висока слънцезащитна функция. Особено през зимата, носете тънък слой балсам за устни, който ще предпази устните Ви от напукване.

Проверете и се снабдете с такъв, който да съдържа малко вода и много органични етерични масла. В днешно време можете да се снабдите с балсам за устни с всякакъв аромат и консистенция. Ако нямате балсам за устни, просто втрийте малко мед или зехтин в устните си за максимална защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *