Веганите често се възприемат като група от фанатици , които са в състояние да прегърнат дърво, за да се боят за това, в което вярват. Те не само не ядат месо или продукти, което имат животински произход, но също така те използват специални козметични продукти, които не са били тествани върху животни. Веганите не консумират яйца, мляко, сирене, мед и кисело мляко. В противоречие с това, което повечето хората мислят, всъщност има изобилие от други храни.

Healthy green vegetables

Стандартната веганска диета се състои от зеленчуци, плодове, соя, и тофу. Веганите твърдят, че всеки вкус може да бъде създаден с помощта на съставки, базирани на природни, растителни перодукти. Дори вкуса на месо не е проблем. Нещата, които са необходими са тофу, билки и много въображение. Продуктите за грижа за кожата не трябва да съдържат коприна, животински мазнини, ланолин и пчелен восък. Най-популярните съставки, използвани в вегетариански козметични продукти могат да съдържат растителни етерични масла и минерална кал. Най-важният аспект дори не е списъка на съставките, но фактът дали продуктът е тестван върху животни по време на клиничните изследвания.

vegan cosmeticМного козметични компании използват опитни животни, за проверят дали кремовете или някакви други продукти за разкрасяване са безопасни и ефективни. За опитните животни процедурата може да бъде много болезнена и вредна за здравето, ето защо хората не са готови да вземат участие в тази процедура. Вместо това, бедните животни, които не могат да се борят за своите права се експлоатират. Как да се провери, ако продуктът е тестван с този жесток метод? Всички козметични продукти, които не са били тествани върху животни притежават веган знак или сертификат „Leaping Bunny“ (скачащо зайче). Много хора си дават сметка, че сапунът и пастата за зъби могат да съдържат множество съставки, които не може да се нарекат здравословени или безопасни. В стандартната паста за зъби, можем да намерим отровния флуорид.

Според FDA (Комисия по храните и лекарствата), флуорида може да засили зъбите и да намали риска от кариес. В действителност, много токсиченият флуорид причинява обезцветяване на зъбите, подтиска имунната система, уврежда нервната система и причинява много видове рак. Органичната паста за зъби, обаче може да съдържа най-малко 4 съставки и да е два пъти по-ефективна в борбата с плаката. Изключително вредните парабени в търговските продукти за красота са вече са се превърнали в стандарт. Не много хора знаят, че прекалено честото прилагане на продукти с парабени е отговорно за множество кожни проблеми и инфекции. Можете да продължите закупуването на стандартната козметика или да вземете от козметиката със сертификата „зайче“ изобразен върху опаковката, ако искате да бъдете здрави и силни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *