Не е тайна, че изисканите, изманикюрени нокти могат да добавят допълнителна доза елегантност и стил към вашия външен вид. Въпреки това, поддържането на перфектния маникюр не винаги е лесно, особено ако вашият график е зает или активен. Днес ще споделяме някои прости и ефективни съвети за поддържане на вашия маникюр в топ форма.

Водете грижа за кутикулите си

Кутикулите са важна част от здравето и изгледа на ноктите. Те помагат за предпазването на ноктите от инфекции и бактерии. Макар че може да изглежда добра идея да ги отрежете или отбутате, това действително може да навреди на ноктите ви. Вместо това, използвайте мек овлажнител или масло за кутикули, за да ги поддържате в добро състояние.

Щадете ръцете си

Медицинските препарати като почистващи продукти могат да изсушат ноктите и кожата ви, което води до скъсване и чупливи нокти. Използвайте ръкавици, когато почиствате или работите с медицински средства. Благодарение на това ще предотвратите ненужно износване и щети на ноктите си.

Стабилен режим на хранене

Ноктите са изградени главно от кератин – вид протеин, което се намира в кожата, косата и ноктите. За да поддържате ноктите здрави и силни, трябва да консумирате достатъчно протеини. Освен това, витамини като биотин могат да помогнат за укрепване на ноктите и предотвратяване от чупливост.

Правилни техники за подрязване и нанасяне на лак

Ноктите трябва да се подрязват редовно, но методът, който използвате, може да има голямо влияние върху тяхното здраве. Използването на пили за еднократна употреба или метални пили може да повреди ноктите ви. Вместо това, използвайте стъклени или кристални пили, които са по-нежни към ноктите.

При нанасяне на лак, първо поставете основа, след това два слоя лак и накрая – покривен слой. Тайната за дълготрайност е в поставянето на тънки слоеве, а не един дебел.

Използвайте продукти, предназначени за нокти

Някои козметични продукти могат да имат отрицателно въздействие върху ноктите.
За да поддържате здрави и силни нокти, избягвайте подобни продукти и използвайте само онези, които са специално предназначени за нокти. Това включва лакове за нокти, бази и покрития, които са без токсични вещества.

Правилен подход към свалянето на маникюра

Важно е да сваляте маникюра правилно, за да не повредите ноктите. Използването на абразивни услуги или пили може драстично да разруши ноктите. Винаги използвайте специализирани продукти за махане на лак, които са меки към ноктите.

С тези съвети за поддържане на изманикюрени нокти се надяваме да ви помогнем да разкриете естествената красота на вашия маникюр и да ви помогнем да се почувствате още по-горде и уверени.