Изкуствените мигли стават все по-популярни сред жените от всички възрасти. Благодарение на богатия избор, те могат да избират такива, които да правят очите да изглеждат големи или пък да прибавят забавен елемент към грима. През последните години те се превърнаха в основно средство в гримирането.

Изкуствени мигли – полезна информация

Изкуствените мигли трябва да се поставят през деня преди събитието (Нова Година, сватба, абитуриентски бал) и то само от квалифициран кадър. Не си поставяйте сами изкуствените мигли, защото крайният резултат може да се окаже много по-различен от очаквания.

Как се поставят и свалят изкуствените мигли?

Farebné umelé riasy2Зоната около очите трябва да е перфектно чиста и суха. Можете да срешите миглите си с четката на спиралата, но тогава ще трябва да изчакате спиралата да изсъхне напълно преди да си сложите изкуствените мигли. Един чифт изкуствени мигли идва със стандартна дължина, затова е много важно да ги съпоставите с окото и да ги отрежете по размер. Специалното лепило, което се използва за залепяне на миглите, обикновено е включено в опаковката на изкуствените мигли. То трябва да се нанесе на лентичката на изкуствените мигли. Козметикът трябва да изчака докато лепилото придобие подходящата гъстота и след това с помощта на пинсети да прикрепи изкуствените мигли на дъното на Вашите естествени мигли. Не се притеснявайте, ако лепилото се вижда и е бяло, само след минута то ще стане прозрачно. Опитайте се да не мигате, докато лепилото изсъхне напълно и закрепи добре новите мигли. За да изглеждат по-естествено се препоръчва да нанесете тънък слой спиралата, която използвате по принцип.

Когато се прикрепят по метода 1:1, изглеждат напълно различно. Козметичката потапя една единствена изкуствена мигла в лепилото и я залепя към основата на естествената мигла. Този метод отнема много време, но изглежда много по-естествено и е по-дълготраен. Ако искате да свалите изкуствените мигли, трябва да посетите козметичния салон. Козметикът, специалист по поставянето на изкуствени мигли, ще използва специален почистващ препарат, който разтваря лепилото, като същевременно щади чувствителната зона около очите. Екстеншъните за мигли винаги трябва да се отстраняват от квалифициран козметик, защото ако се опитате да издърпате изкуствените мигли е много вероятно да отскубнете и естествените си мигли. Ако нямате свободно време, за да посещавате козметичните салони, то тогава е по-добре да инвестирате пари и да си закупите качествен серум за мигли, какъвто е Nanolash. Само след четири седмици Вашите мигли ще бъдат много по-дълги и значително по-плътни. Nanolash е единственият серум на пазара, който прави миглите значително по-тъмни в сравнение с преди началото на терапията. Нанасянето е много лесно и бързо. Нанесете малко количество серум точно на линията на лиглите с помощта на специална тънка четчица. Много е важно да използвате Nanolash ежедневно всяка вечер, най-добре преди лягане. Важно е да не забравяте, че кожата Ви трябва да бъде идеално чиста и без крем. Естествените съставки, витамините и минералите подсилват фоликулите на миглите и резултата от това е, че миглите растат по-дълги и по-дебели.

Цветни изкуствени мигли

Farebné umelé riasy3Все повече и повече жени търсят алтернатива на класическите черни мигли. Производителите предлагат комплекти изкуствени мигли с различна дължина, дебелина, форма и цвят. Сега, грима на очите може да е допълнение към Вашето настроение. Най-популярните изкуствени мигли са в лилавите, зелените, червените и златните нюанси. Ако не можете да изберете само един цвят, то тогава можете да си вземете така наречените омбре мигли (в два различни цвята). А ако пък не сте достатъчно смели, и все пак Ви е омръзнало от черните мигли? Вече можете да намерите специални комплекти, които на 80% черни, ни имат и някои мигли които са с различен цвят. Ако имате зелени очи и си сложите лилави мигли, очите Ви ще изглеждат забележително. За специални случаи като карнавали, можете да си вземете изкуствени мигли, направи от малки перца.

Коригиране с изкуствените мигли

Въпреки, че това може да предизвика негативни емоции, няма нищо, от което да се притеснявате. Благодарение на правилния комплект изкуствени мигли, формата на окото ВИ може изцяло да се промени. Като допълнение увисналия клепач, може да се скрие или минимализира или пък очи които да твърде широки или прекалено тесни. Ако имате малки очи, ще искате те да изглеждат по-големи, за целта можете да си сложите специални изкуствени мигли с подходящата извивка и форма. Не се страхувайте да експериментирате с изкуствените мигли. Ако имате нужда от съвет, винаги можете да посетите козметичния салон, където ще Ви дадат експертно мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *