Има ли лек за увредената, прекалено третирана коса? Можем да чуем много идеи, но се оказва, че само някои от тях работят. Кератиновите маски са водещи на пазара. Каква е тайната? Открийте всички отговори в нашата класация.

Косата е застрашена от много увреждащи фактори всеки ден: силна топлина, горещи стилизиращи инструменти, токсини във въздуха, замърсяване. Не е изненадващо тогава, че много хора се борят със същите проблеми в днешно време. Всички искат да запазет косата си от увреждане.

Как изглежда увредената коса?

Просто казано, увредената коса е в лошо състояние. Вместо да изглежда устойчива и красива, тя се накъсва и изглежда зле. Сухотата е най-големият проблем и тя кара кичурите да са като слама, груби и тънки. Увреждането също се проявява и чрез цъфтящите краища, изтъняването или статичното електричество.

Причини за увреждане на косата

Защо кичурите стават чупливи и сухи? Вижте най-честите причини защо косата става по-слаба:

  • често стилизиране с топлина
  • използване на най-горещата функция при сушене със сешоар
  • прекалено често и неправилно извършено боядисване
  • дърпане на косата при разплитане
  • не се използват подходящи подхранващи и защитни продукти

Естествено състоянието на косата също се влияе от дефицита на витамини, като А и минерали, както и неща като хроничен стрес, нездравословна диета и начин на живот и някои здравословни проблеми.

Как да подсилите увредената коса?

Подходящата ежедневна грижа е лек на всеки проблем с косата. Ключът е в намиране на правилните продукти, които да отговарят на нуждите на увредените кичури: те копнеят за кератин!

Кератинът е протеин, който изгражда човешкия косъм. Дефицитът на този протеин се проявява чрез накъсване, чупливост и цъфтене. Следователно, трябва да я подхраните напълно. Нанасянето на продукт, богат на кератин е най-лесният начин, но трябва да се подчертае, че хидролизираната форма на кератина в маската за коса навлиза в в дълбочина в косъма и дарява с най-добрите резултати. Това е истинки лек за увредената коса!

Класация на най-добрите маски за коса с кератин

Всички маски с кератин ли действат по един и същи начин? Съвсем не! Как тогава можем да разберем дали една маска е добра? От ревютата, разбира се! Можете да анализирате списъка със съставки и да тествате различни продукти, но е най-добре да опитате пробвани и надеждни формули. Ние ще споделим с вас най-добрите маски за коса с кератин, които ревитализират и възстановяват увредената коса бързо и го правят по-добре от процедурите в салона.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Маската с кератин от Nanoil определено е на първо място. Този лек продукт съдържа прости съставки и е много ефективен. По-гладката коса и по-лесното разресване се появяват веднага след първото нанасяне. Маската предотвратява наелектризирването и цъфтенето на краищата. Всичко това е възможно благодарение на 2 основни компонента – хидролизиран кератин и пантенол – леките, лесно измиващи се силикони, защитаващи и разкрасяващи косата. Трябва да нанасяте Nanoil Mask върху измита коса и да изплакнете след 15 минути, за да забележите резултатите. Седмица след седмица, кичурите ще станат по-устойчиви, гъсти и съживени. Това е единствената маска с кератин, която действа бързо и добре. Хиляди жени по целия свят я обичат. Професионалните стилисти препоръчват всички продукти от линията Nanoil Keratin: шампоан, двуфазен балсам и маска.

уебсайт на продукта: www.nanoil.bg

Global Keratin Deep Conditioner

Global Keratin Deep Conditioner е още един продукт, който привлече вниманието ни. Той е направен, за да подхранва и изглажда и може да се използва за процедури с пара. За съжаление цената го прави недостъпен за много хора. Формулата на тази маска е на базата на комплекс Juvenix: смес от витамини и пептиди, направени да ревитализират, подхранят и хидратират кичурите. Кератинът е допълнителна съставка, която позволява възстановяването на косата, формулата съдържа и някои растителни екстракти. За разлика от маската от Nanoil, този продукт няма проста формула, така че дразни чувствителния скалп и уврежда нежната коса. Използването е много лесно: нанесете маската върху влажна коса, сложете шапка за баня, затоплете главата, използвайки сешиар за 20-25 минути и след това измийте добре.

Kérastase Résistance Masque Force Architecte

Класацията на най-добрите кератинови маски трябва да включва и продукт от Kerastase, един от най-популярните брандове в салоните за красота. Kérastase Résistance Masque Force Architecte е направена, за да подсили увредената и цъфтяща коса, но струва много. Много потребители казват, че това обаче е най-добрата маска. Тя съдържа про-кератин, серамиди и мистериозна съставка, наречена Resurrection Sap: те всички работят, за да подсилят слабата коса и да възстановят увреждането. Косата изглежда много по-добре и е по-лесна за разплитане след няколко употреби. Лесното нанасяне е още един плюс, тъй като позволява на косата да бъде съживена в домашни условия (ако не се страхувате да похарчите повече пари…). Нанася се върху измита коса, оставя се за 5-10 минути и се измива.

Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask

Говорейки за най-добрите маски, време е да ви представим Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask. Течният кератин е главната съставка в тази възстановяваща формула, която успява да направи косата мека, устойчива и красива отново и да защити срещу бъдещи увреждания. Маската доставя много предимства, тъй като формулата комбинира кератин и натурални масла. Последните защитават  косъма и подобряват блясъка. Тази маска е една от най-добрите, тъй като стига за дълго време и трябва да я оставяте само за 3-10 минути върху косата, за да видите резултати. Все пак трябва да не забравяте да я измиете добре, тъй като прекаленото използване може да натежи на косата. Маската ухае приятно и стига за дълго.

Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Още един продукт, който е прекрасен избор за боядисана коса, особено за изрусената. Тази маска е богата на кератин, който възстановява и подсилва косъма отвътре. Формулата допълнително съдържа магнезиев цитрат, възвръщащ киселинния баланс, който е бил нарушен заради боята. Съставката сформира и нови връзки в косъма, правейки го по-силен и устойчив на увреждане. Стилистите препоръчват да се използва след процедури в салона за красота. Ако косата ви не е увредена от третиране с химикали, то тогава всяка кератинова маска ще ви свърши работа и ще е по-малко натоварваща за косата. Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask се използва по стандартния начин: нанесете върху чиста коса и измийте след няколко минути.

Keune Care Keratin Smooth Mask

Не на последно място, изглаждащата маска, богата на кератин от Keune, също влиза в класацията. Най-скъпата маска в този списък. Идва в голям буркан и е много популярна, но това прави цената по-приемлива. Ето защо сме я сложили на последна позиция. Keune Care Keratin Smooth Mask е направена за увредена, скучна, суха и наелектризирана коса. Тя включва кератин, както и пантенол и масло от шеа, което предотвратява загубата на вода и ревитализира. Кератинът в маската за коса има възстановителни и подсилващи ефекти, докато комплексът Quat – типичен за продуктите на Keune – защитава срещу увреждане, причинено от стилизиране с топлина. Нанасянето не е сложно: сложете маската върху измита и подсушена с кърпа коса, оставете да действа 2 минути и изплакнете добре.