Естествените мигли често са доста непокорни и изискват много усилия, за да изглеждат видимо извити и повдигнати. Оказва се обаче, че можете да се грижите за тях дълготрайно. Това е възможно благодарение на повдигането и ламинирането на мигли. Какво е повдигане на мигли? Какво представлява ламинирането на мигли и как да намерите подходящия продукт за домашна употреба? Следващата класация на най-добрите комплекти за повдигане и ламиниране на мигли може да ви помогне.

Повдигане и ламиниране на мигли – какво представлява и как се извършва?

Преди да преминем към най-интересните комплекти, си струва да обясним какво е ламиниране на мигли и как изглежда едно повдигане на мигли. Тези две процедури са все по-често срещан избор сред клиентите на козметичните салони. Те вършат истински чудеса върху естествените мигли, като отварят окото визуално.

Нека започнем с повдигането на миглите. Какво представлява то? Този метод осигурява трайно повдигане и извиване на естествените мигли. Това е възможно благодарение на използването на подходящи продукти, които променят структурата на косъма – те първо разтварят кератиновите връзки, за да ги създадат наново, след като миглите са правилно оформени. По този начин можете да постигнете траен ефект на повдигане и извиване на миглите.

Какво представлява ламинирането на мигли? Тази процедура обикновено се извършва заедно с повдигането на миглите. Тя удължава ефекта му, тъй като миглите биват допълнително подхранени благодарение на нанасянето на допълнителни продукти. Ламинирането също така позволява да се сгъстят миглите визуално, както и да се подобри външният вид.

Как се извършва повдигане и ламиниране на мигли стъпка по стъпка? Противно на очакванията, това е много лесно и практически всяка жена може да се справи с него. Може да изглежда, че козметикът може да осигури най-ефектните и дълготрайни ефекти, но ламинирането на мигли в домашни условия самостоятелно може да спести много пари, а резултатите са също толкова невероятни.

Първата стъпка преди ламинирането на мигли е да ги почистите добре както и зоната около очите от остатъци от грим и други продукти. За тази задача се препоръчва да използвате немазен препарат за отстраняване на грим или още по-добре – шампоан за мигли и вежди. След това трябва да подрежете силиконовите шаблони (обикновено включени в комплекта за повдигане на мигли) до подходящата ширина и да ги приложите внимателно към клепачите си. След като шаблоните са на мястото си, е време да ги покриете с лепило и бавно да разресвате миглите върху тях, така че да бъдат прецизно разделени.

В следващите стъпки продуктите от комплекта се нанасят върху миглите в посочения от производителя ред. По правило се започва с активатор, след това се използва неутрализатор, последван от балсам като кератинов бустер. При нанасянето на всеки продукт е необходимо да се спазват инструкциите относно метода на нанасяне и времето, необходимо за отмиване на продукта.

След нанасянето на всички продукти е необходимо само внимателно да отстраните силиконовите шаблони и да разрешете миглите с помощта на специална четка или гребен. Ето така се извършва повдигане и ламиниране на мигли. Колко дълго трае ефектът? Това зависи от избрания комплект. Като цяло можете да разчитате на трайно повдигане и извиване от 6 до 8 седмици.

Повдигане и ламиниране на мигли – комплекти, които си заслужава да бъдат разгледани. Класация на най-добрите продукти

Класацията е отличен помощник при вземането на решение, ако планирате да закупите комплект за повдигане и ламиниране на мигли. Тя включва някои от най-интересните продукти на пазара. Когато описвахме комплектите за мигли за домашна употреба, взехме предвид лесното прилагане и цената на продукта, наред с други фактори. Ето най-добрите комплекти за DYI ламиниране на мигли в домашни условия.

1. Комплект за повдигане и ламиниране на мигли – Nanolash Lash Lift Kit

 Комплект за повдигане и ламиниране на мигли nanolash

Nanolash представи един от най-добрите продукти, налични на пазара – Lash Lift Kit за домашно ламиниране на мигли. Това е чудесен вариант за жените, които държат на красивите, здрави и най-важното – напълно естествени мигли. Избирайки професионалния комплект за ламиниране на мигли от Nanolash, вие получавате всички продукти и аксесоари, необходими за процедурата.

Комплектът Nanolash Lash Lift Kit включва:

 • 10 сашета с активатор
 • 10 сашета неутрализатор
 • 10 сашета кератинов бустер
 • лепило
 • 3 гребена за мигли
 • 3 чифта силиконови подложки

След като извършите повдигане на мигли с тях, получавате ефект на извиване и повдигане на миглите, видим от пръв поглед. Комплектът от Nanolash е ценен и по отношение на формулите на продуктите. Продуктите съдържат хидролизиран кератин и ланолин. Миглите също така са перфектно хидратирани благодарение на комбинацията от маслиново масло, масло от авокадо, масло от гроздови семки, кокосово и абисиново масло. Те също така ще бъдат блестящи и меки, благодарение на коприната и пантенола. Продуктите в комплекта са достатъчни за 10 пълни ламинирания на мигли, което прави съотношението между качество и ефективност и цена много изгодно.

2. MIYA LASH Комплект за повдигане на мигли с кератин

Продуктът на MIYA LASH е професионален комплект за ламиниране на мигли, който е чудесен и за домашна употреба. Неслучайно той е доста популярен. Това е отличен избор за всяка жена, която иска да закупи пълен комплект, съдържащ всичко необходимо за повдигане и ламиниране на мигли, на атрактивна цена. Резултатът от използването на комплекта са красиво повдигнати мигли, без да се налага да ги коригирате или да използвате извивачка за мигли през следващите 6 седмици.

Комплектът MIYA LASH предоставя пълна гама продукти за повдигане и ламиниране на мигли, както и:

 • четчици,
 • четки за ламиниране на мигли в различни форми,
 • приспособление за повдигане на мигли,
 • пачове за очи,
 • силиконови подложки.

3. Комплект за ламиниране на мигли и вежди Protein Reconstruction System Zola

Продуктът на Zola е пример за това, че не се нуждаете от сложен комплект, за да ламинирате миглите си у дома. Комплектът не съдържа никакви аксесоари, а единственото, което можете да намерите в него, са 3 продукта в стъклени шишенца. Те са обозначени с име и номер. Всеки от тях представлява една от трите стъпки, които според производителя трябва да позволят бързо ламиниране на мигли.

Комплектът на Zola включва:

 • Protein Strong Lifting
 • Protein Fixer 
 • Protein Care

Какво означава това? Първата от бутилките е Protein Strong Lifting. Този продукт е предназначен за отваряне на кутикулата на косъма и разтваряне на кератиновите връзки. Това ще направи миглите по-гъвкави и по-податливи на нова форма. Втората бутилка е Protein Fixer, която действа много просто. Формулата възстановява кератиновите връзки, като фиксира извивката. Третата е Protein Care, която допълнително възстановява миглите, придава им блясък и ги сгъстява визуално.

Ламинирането на мигли в 3 стъпки се извършва като гримиране на вежди. Продуктите се нанасят един по един по начин, подобен на този при спиралата за мигли, с помощта на кръгла четка. По този начин марката Zola е намерила начин да направи повдигането и ламинирането на мигли възможно най-лесно и приятно.

4. Elleebana Lash Lift – стартов комплект за повдигане на мигли

На следващо място е професионалният комплект за повдигане на мигли от марката Elleebana. Благодарение на възможността за до 60 приложения, при условие че процедурите се извършват една след друга, той е чудесен избор за козметиците. За домашна употреба броят на приложенията също изглежда наистина добър, тъй като комплектът включва 15 чифта сашета.

Комплектът Elleebana съдържа:

 •  15 чифта сашета с активатор и неутрализатор
 • лепило с четка 
 • силиконови подложки
 • метален апликатор за повдигане на мигли 
 • четка 
 • пяна за отстраняване

Недостатъкът на комплекта обаче е високата му цена, която може да бъде отблъскваща, когато обмисляте да използвате този комплект единствено сами вкъщи. От друга страна, това не би трябвало да е толкова голям проблем за професионалистите.

От друга страна, възможността за закупуване на всеки от продуктите, включени в комплекта, поотделно трябва да се счита за предимство.

5. RefectoCil Eyelash Lift

Комплектът за повдигане на мигли от RefectoCil също е интересен вариант, опакован в стилна козметична чантичка. Този комплект се отличава от останалите с много бързото си прилагане. Благодарение на уникалната формула на продуктите, повдигането на миглите може да се извърши само за 13 минути.

Комплектът съдържа:

 • 3 чифта силиконови подложки в размери от S до L
 • 2 тубички с препарат за повдигане
 • 2 тубички с неутрализатор 
 • бутилка лепило 
 • приспособление за повдигане на мигли
 • 2 мини купички
 • 2 четки

Комплектът за повдигане на мигли е чудесен избор за жени, които искат да постигнат ефекта на видимо повдигнати, по-гъсти и драматично извити мигли, постижим за кратко време. След него миглите са красиво повдигнати от самата основа, а ефектът се запазва до 8 седмици.

6. Fleeky Lashlift Kit

Подарък, който ще ви позволи да извършвате ламиниране на мигли в домашни условия? Комплектът от Fleeky ще ви свърши отлична работа. Той се предлага в стилна кутия, което го прави перфектен избор за подарък. Всички съставки са веган и не са тествани върху животни. Комплектът съдържа всичко необходимо за повдигане и ламиниране.

Комплектът се състои от:

 • 2 сашета Lash Lift
 • 2 чифта силиконови подложки в размери S и M
 • лепило
 • 2 четки за мигли
 • 4 клечки за нанасяне
 • инструмент за разресване на мигли 
 • 2 гребена

Комплектът е достатъчен за 2 до 4 приложения. Това е добра идея за жени, които обмислят да стартират приключението си с повдигането и ламинирането на мигли. Ако искате съдържанието на комплекта да трае по-дълго, изберете Maxi Kit. Това е подобен комплект, но с повече продукти за извършване на 5 до 10 приложения.

7. Комплект за повдигане на мигли Thuya

Ето още един много интересен комплект за ламиниране на мигли. Класацията няма да е пълна без продукта от Thuya, който е много универсален. Това е така, защото той може да се използва не само за повдигане и ламиниране на мигли. Той е и чудесен начин да се справите с непокорните вежди, които стърчат в различни посоки. Всичко това благодарение на специалната формула на перманентния гел, която съдържа тиогликолова киселина, която е безопасна за косъмчетата и ви позволява да им придадете желаната форма.

Комплектът включва:

 • Перманентен гел 
 • Неутрализатор 
 • регенериращ крем за мигли и вежди с арганово масло
 • силиконови подложки в размер М
 • дървена клечка

В допълнение към тубичката с перманентен гел от 15 ml комплектът включва идентична тубичка с неутрализатор и лепило. Марката Thuya допълнително включва щипка за повдигане на мигли и чифт силиконови подложки с размер М. Предлагат се и по-малки или по-големи подложки, но те трябва да се закупят отделно.

Какво да вземете предвид, преди да изберете комплект за повдигане и ламиниране на мигли?

Има много неща, които трябва да вземете предвид, преди да закупите такъв комлект. В класацията са взети предвид само някои от тях. Освен фактори като цена, лесно приложение и продължителност на процедурата, трябва да вземете предвид и различни лични предпочитания. Те могат да включват алергии към определени съставки или собствените ви убеждения относно определени марки.

Когато купувате професионален комплект за ламиниране на мигли за домашна употреба, трябва да обърнете внимание на това дали той е завършен продукт. Понякога се случва в него да липсват аксесоари, необходими за извършване на процедурата, или такива, които значително я улесняват. Най-добрите комплекти за повдигане на мигли включват всичко необходимо.

Ламинирането на мигли в домашни условия не е много трудна процедура. Въпреки това за жените, които не са свикнали да се гримират редовно, процесът може да предизвика някои трудности. В този случай повдигането и ламинирането на мигли в домашни условия може да изисква малко повече време.