Ако искате да отстраните нежеланото окосмяване, трябва да започнете с ексфолиране на мъртвите клетки и отстраняването на всички нечистотии. Кожата ще е гладка, а космите ще са се показали. Ако използвате дамска самобръсначка, погрижете се да е нова или поне стерилизирана. Никога не бръснете нежеланото окосмяване ако кожата Ви е суха. АКо го направите, това ще бъде болезнено и най-вероятно ще причини зачервявания. Най-добре би било, ако можете да си вземете гореща вана преди на отстраните окосмяването. Много е трудно да се отървете от тях ако са твърди. Ако прекарате 10 минути повече в топла вода, както кожата така и космите ще станат по-меки и еластични.

Long Woman Legs isolated on white. Depilation

Избирането на подходящото бръснарско ножче, ще направи огромна разлика в резултата. Купете си самобръсначка, която е предназначена за деликатната женска кожа, но е достатъчно остра за да премахне всички косми. На чиста и мокра кожа нанесете тънък слой пяна или гел за бръснене. Ако си купите пяна или гел предназначени за мъже, краката и другите части от тялото Ви няма да миришат на дама. Ако планирате да използвате епилатор, тогава недейте да мокрите кожата си. В такъв случай окосмяването се отстранява с лекота ако кожата е напълно суха.

Лазерно обезкосмяване

Как да подготвите кожата си за обезкосмяване? Първото нещо, е че това трябва да се направи в козметичен салон, най-добре през зимата, когато кожата е без тен. Идеалната дължина на космите е 2-3 мм от повърхността на кожата. Не забравяйте, да не нанасяте никакви лосиони и кремове върху участъците, които планирате да обезкосмите. Също така не използвайте скраб за тяло или какъвто и да е химичен пилинг поне 2 седмици преди процедурата. Космите Ви ще продължават да падат поне две седмици след процедурата. За да получите постоянни резултати, ще трябва да се подложите на тази процедура поне 6 пъти. Лазерната терапия е един от най-скъпите методи за обезкосмяване. В зависимост от зоната на тялото цената може да стигне над 150 лева.

laser1111

Много момичета се оплакват от появата на малки червени пъпчици или обрив няколко часа след бръснене. Трябва да осъзнаете, че когато отстранявате косъма с корена, в кожата Ви се получава малка дупка. Често срещана грешка, която жените допускат е, нанасянето на овлажняващ крем, обикновен крем, слънцезащитен лосион или някаква друга козметика на прясно-обръснатото място, което запушва порите. Тялото реагира на това своевременно като образува възпаление и червени точки. След като сте отстранили космите си, недейте да втривате никакъв крем и дайте няколко часа на кожата си да се възстанови. Ако искате да използвате бронзант, ще трябва да изчакате до следващия ден, в противен случай ще Ви се появят тъмни петна по цялото тяло.

Пяна за бръснене – Направи Си Сам

Както вече знаете не е препоръчително да бръснете космите си, когато кожата Ви е суха. Знаете ли, че можете да си направите сами своя собствена пяна за бръснене? В чашка смесете от стария си шампоан, няколко лъжички обикновен балсам за коса и съвсем малко косово олио. Разбъркайте добре и пресипете в шише. Ако искате можете да добавите и няколко капки етерични масла, които имат антисептично действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *